Matematik

HASTER Diskriminanten

18. september 2011 af gherd (Slettet)

Hej hvordan regner jeg diskriminanten ud d = b^2 - 4ac

D(x) = x*(-x+10)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

D(x) = -1·x2 + 10·x + 0

a = -1 , b = 10 , c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af Duffy

gang x ind i parentesen først...


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Gang først parentesen ud. Derefter sammenligner du med f(x) = ax2 + bx + 2 og identificerer a, b og c. Til sidst sætter du ind i din formel og regner ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Udskriv andengradsligningen:

D(x) = 0 = -x2+10x

Heraf ses, at

a= -1

b = 10

c = 0

Ligningen foreligger dog på en form, så det er nemt at se rødderne. Benyt nulreglen, og du får, at

x1 = 10

x2 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder at

D(x) = x·(-x + 10)

        = -x2 + 10x

hvoraf

d = 102 - 4·(-1)·0 = 100

Det ville dog være helt oplagt at anvende nulreglen i forbindelse med denne type opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven ligger vist i forlængelse af denne opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1070788 , hvor det også er foreslået at benytte nulreglen.


Svar #7
18. september 2011 af gherd (Slettet)

tak for svarene =) det hjalp =)


Skriv et svar til: HASTER Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.