Musik

Hvad gør jeg galt

18. september 2011 af zezima (Slettet) - Niveau: A-niveau

løs den komplekse andengradsligning:
z^2 - 2iz -(1+i) 0 0
Vi får 
z = (-(-2i)+-kvdr(4-4+4i))/2 = i +-kvdr(4i)
Kvdr(4i) = +-kvdr(2) +-ikvdr(2)
Som indsat i formlen for z giver:
z = i + kvdr(2) + ikvdr(2) = kvdr(2) + i(1+kvdr(2))
V
z = i - kvdr(2) - ikvdr(2) = -kvdr(2) + i(1-kvdr(2))
Men disse løsninger ligger ikke i den komplekse plan, som de burde - jeg gør noget forkert ved nummer to. Hvad er det? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første fejl, er at det ikke er musik.

Prøv at skrive ligningen korrekt. benyt = , hvor der skal være = .

Er det

z2 - 2iz - (1+i) = 0 ?

Se evt. denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1069756


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Tror du ikke, du skulle lægge dit spørgsmål in i matematik-afdelingen - ?


Skriv et svar til: Hvad gør jeg galt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.