Matematik

Potensfunktion forskrift

19. september 2011 af Steffie91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber i kan hjælpe mig med denne opgave, for jeg kan ikke få den til at passe:

 

Grafen for f(x)=b*xa går gennem punkterne (2,16) og (5,250).

Bestem en forskrift for f og angiv f(3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af peter lind

Sæt de 2 givne punkter ind i ligningen. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse. deler du den ene ligninger med den anden går b ud, så du kun har en ubekendt.


Svar #2
19. september 2011 af Steffie91 (Slettet)

Jeg får forskriften til f(x)=128*x3, og f(3) til 3456.

Er det rigtigt? For i facit står der f(x)=2*x3 ; 53.

Jeg er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af peter lind

dit resultat er forkert. 128*23 = 1024>> 16


Skriv et svar til: Potensfunktion forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.