Matematik

Brøkregning

19. september 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Hvordan finder jeg svaret på dette? 

Hvor stor en brøkdel udgør 1/3 af 5?

Burde være nemt nok, men kan ikke lige regne det ud.

og hvad med:

7*3/7

12*2 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af placebo321 (Slettet)

1/3 af 5:

1/3/5=1/(3*5)=1/15

 

(7*3)/7:

(7*3)/7=21/7

 

Lav selv den sidste


Svar #2
19. september 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Har lidt problemer med den sidste, da jeg ikke lige se, hvad jeg skal? Skal de to regnes til en uægte brøk?


Svar #3
19. september 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Eller er det ikke sådan:

12*2 1/3

12*2=24

12*1/3=12*1=12/3=4

4+24=28


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.