Matematik

regneregler og bevis

20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Disse udtryk sættes lig hinanden

1/2•a•b•sin?(C)=1/2•a•c•sin?(B)=1/2•b•c•sin?(A)⇔
Divider med 1/2•a•b•c
a•c=b•c⇔a/c=b/c
(1/2•a•b•sin(C))/(1/2•a•b•c)=(1/2•a•c•sin(B))/(1/2•a•b•c)=(1/2•b•c•sin(A))/(1/2•a•b•c)⇔


Ved at forkorte brøkerne får vi:
sin(C)/c=sin(B)/b=sin?(A)/a

c/sin(C) =b/sin?(B) =a/sin(A)   ,gælder,kan man indse således:

sin(C)/c=sin(B)/b⇔
Jeg ganger med det samme led b på begge sider af lighedstegnet
Regneregel:  a/c=b/d⇔d•a/c=b•d

b•sin(C)/c=sin?(B)⇔
Jeg ganger med det samme led c på begge sider af lighedstegnet
Regneregel: d•a/c=b•d⇔d•a•c=b•c

b•sin(C)=c•sin?(B)⇔
dividere med det samme led sin(B) på begge sider af lighedstegnet
Regneregel: a•b=c•d⇔c/d=a/d
b/sin(B) •sin(C)=c⇔
dividere med det samme led sin(C) på begge sider af lighedstegnet
Regneregel: a/b•c=d⇔a/b=d/c
b/sin?(B) =c/sin(C)


sin(B)/b=sin(A)/a
Dermed er beviset færdigt

 

Ser det rigtigt ud mht. regnereglerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er den samme regel, der benyttes overalt, at en ligning bevares ved multiplikation med en fra 0 forskellig størrelse.


Svar #2
20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

 vil du så sige, at for hver linje, skal der stå a•c=b•c⇔a/c=b/c?


Svar #3
20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

det**


Svar #4
20. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Er der ikke nogen, der vil være sød og hjælpe mig?


Skriv et svar til: regneregler og bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.