Matematik

Hjælp har glemt det""

20. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

Hej jeg har ligninger som jeg har glemt hvordan man løser sådan et skal aflevere den imorgen :(..

 

-5x-2=5x

-5x+5=-4

-2x-3=-5x+2

4(-4x-4)-5x+2

-4(-5+4)-4x+3=3x-2

-5(-4x-5)-3=4(-5x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Ligningsløsning:
Saml x'erne på den ene side
og konstanterne (tal uden x'er) på den anden.

Du må:

* Lægge samme tal til på begge sider (også et tal som 5x)

* Trække samme tal fra på begge sider

* Multiplicere (gange) med samme tal undtaget nul på begge sider

* Dividere med samme tal undtaget nul på begge sider

Når du er færdig og har 1*x er lig med et-eller-andet, kan du sætte det tal ind i opgavens ligning, og selv kontrollere at det passer.


Svar #2
20. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

Undskyld men kan du ikke vis mig den første så prøve og regne den ud den første, jeg har prøvet mange gang men giver ikke rigtig mening !


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#1 forklarer det ellers glimrende? 

-5x-2=5x

+5x-5x-2=5x

-2=10x

-2/10 = 10x/10

-2/10 = x

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Prøv selv at vise, hvordan du vil lave næste stykke efter samme opskrift, så kan vi hjælpe dig, hvis du er galt på den.

I sidste halvdel af stykkerne skal du i øvrigt gange ind i (alle led i) parenteserne.


Svar #5
20. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

Tusind Tusind tak


Svar #6
20. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

-5x+5=-4

 +5x-5x-4=100

-4=-25

?? ved ikke om det er rigtigt den næste


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#6 Jeg er ked af at sige det, men det er altså ikke korrekt det du laver.

-5x+5=-4

du starter med at flytte x'erne over på den side hvor der er flest. Du skylder ingen væk på højre side af lighedstegnet, derfor skal din x'er rykkes derover. 

+5x-5x+5=-4 +5x =

 5 = -4 +5x

Vi skal nu have x'erne til at stå alene. 

5+4 = +4-4+5x =

9 = 5x

VI har hvad 5x er det samme som, men vi har kun brug for at vide hvad en x er det samme som, derfor dividere vi lige med 5.

9/5=5x/5 =

1,8 = x


Svar #8
20. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

Mange Tak for hjælpen , jeg er virkelig dårlig til matematik :( men tak fordi du brugte din tid til hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

Bare skriv igen hvis du kommer i problemer. :)


Skriv et svar til: Hjælp har glemt det""

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.