Matematik

Lineære sammenhænge

22. september 2011 af 1234564 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med en matematikaflevering om lineære sammenhænge. Nu er jeg så rendt ind i følgende opgaver, som jeg slet ikke ved, hvordan jeg skal gribe an. De lyder således:

a) Bestem hældningskoefficient og skæringen med y-aksen (altså a og b) for linjen med ligningen 3x-6y = 18

og

b) Bestem hældningskoefficient og skæringen med y-aksen (altså a og b) for linjen med ligningen -x-y-12 = 0

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, så håber meget, der er nogle der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Isomorphician

Omskriv 3x - 6y = 18, så ligningen står på formen y = ax + b, hvoraf du kan aflæse værdierne for a og b.


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.