Matematik

hjælp haster

23. september 2011 af sarajensen12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner jeg ligningen ud:

5(10x+3)+3(1+3x)=5(8x+4)+3? jeg ved at jeg først skal gange parenteserne ud hvad skal jeg efter`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Samle x'erne på den ene side og konstanterne (led uden x) på den anden side.
Finde værdien af 1x.
(Gøre prøve).

Vis gerne hvordan du gør, så kan vi hjælpe dig, hvis der er problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2011 af OnceUponATime (Slettet)

Efter at hæve parenteserne, skal du lægge tallene sammen. X'erne sammen, og de regulære tal sammen. Det samme gør du på den anden side af parenteserne.

Efter det skal du samle x'værdierne på den ene side, og tallene på den anden.

Bemærk at du skal lægge sammen hver gang du har fortaget dig en ændring. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

5(10x+3)+3(1+3x)=5(8x+4)+3

50x+15+3+9x=40x+20+3      Ganger parenteserne ud

59x+18=40x+23            Lægger det sammen der kan lægges sammen 

59x+18-18=40x+23-18          Trækker 18 fra på begge sider

59x=40+5             Har regnet det ud fra før

59x-40x=40x+5-40x           Trækker 40x fra på begge sider

19x=5                Har regnet det ud fra før

19x/19=5/19                  Dividerer med 19 på begge sider, så man kan finde ud af hvad et x er

x = 0,2632          Har regnet det ud fra før

Håber det gav lidt forståelse :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2011 af Nadiin (Slettet)

Jeg har netop den samme opgave for til på mandag, men jeg ved bare ikke om hvordan jeg kan vide at det seneste svar er rigtigt? :S

Jeg håber der var nogen der forstod mit spørgsmål ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

Hvad mener du? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2011 af Nadiin (Slettet)

F.eks.:

Jeg ganger med 0.2632 med tallene på den venstre side af parantesen for at se hvad svaret er. Men hvordan kommer jeg frem til svaret ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

Det gælder om at isolerer et x i ligningen: 5(10x+3)+3(1+3x)=5(8x+4)+3.. Der står hvordan jeg gjorde det, trin for trin.. Ellers forstår jeg ikke helt hvad du mener :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2011 af Nadiin (Slettet)

Jeg er kommet frem til svaret nu :D Jeg skulle bare lave - 9x om til + 9x, og det gave et mere logisk svar når jeg gangede det :) det så jeg nemlig ikke før x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

Det lyder godt :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du kan altid kontrollere din løsning ved at gøre prøve i den oprindelige ligning. Passer den ikke der, er det ikke den korrekte løsning.


Skriv et svar til: hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.