Matematik

f(x)=3x^3-24x^2+48x=0?

24. september 2011 af anonymens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Hvordan løser man ligningen f(x)=3x^3-24x^2+48x=0?

Jeg vil ikke have et svar, bare et hint om hvordan jeg gør

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af peter lind

Sæt x ud foran en parentes og brug 0 reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2011 af mathon

 

               f(x) = 3x3 - 24x2 + 48x = 0

                        3x(x2 - 8x + 16) = 0

                         3·x·(x - 4)2 = 0                              brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Faktoriser polynomiet. x er jo en faktor i hvert led.


Svar #4
24. september 2011 af anonymens (Slettet)

så x=0 v x=4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja.


Svar #6
24. september 2011 af anonymens (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: f(x)=3x^3-24x^2+48x=0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.