Matematik

substitution

25. september 2011 af arto460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil løse integralet:
∫√x/(1+x)dx
Jeg synes jeg har prøvet at substituere alt. Det eneste, hvor jeg nåede til noget var:
u = √x
=>
u^2 = x
=>
dx/du = 2u=>
dx = 2u du
Så man får:
∫u/(1+u^2) *2u du = ∫ 2u^2/(1+u^2)du - men så kan jeg ikke komme videre. Hjælp mig gerne :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan komme videre ved at benytte

u2 / (1+u2) = 1 - 1/(1+u2)

∫ 2u2/(1+u2) du = 2 · ∫ (1 - 1/(1+u2)) du = 2u - 2Arctan(u) + k

og så substituere tilbage med u = √x .


Skriv et svar til: substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.