Matematik

Matematik forskrift

25. september 2011 af Clause (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem forskriften for den lineære funktion, hvis graf går gennem (6,5) og har hældningskoefficienten -3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften har formen f(x) = ax + b. Hældningskoefficienten a er givet. Find nu b ud fra oplysningne om det givne punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvad har du selv prøvet?

Ved du, hvordan forskriften for en lineær funktion ser ud.
Hvad er a?

Kan du indsætte dit punkt (x,y) i den forskrift?


Svar #3
25. september 2011 af Clause (Slettet)

b = y1/ ax1

 

5/6^(-3)

kan det passe?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Nej. Prøv at isolere b igen i y=ax+b.

Du kan nok også finde formlen i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af SuneChr

Sæt alt det kendte ind i    y = ax + b    som det blev anvist i # 1.

5 = (- 3)·6 + b        ⇔        b = ...........


Skriv et svar til: Matematik forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.