Matematik

Polynomier

25. september 2011 af Zahraa92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen..

jeg skal skrive en rapport over emnet plynomier, men har svært ved følgende:

En generel definition af et polynomuim , heraf koeffcienter.

og

antal rødder i polynomier af hørjere grad

Håber I kan hjælpe 

tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af peter lind


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du kan komme ind på

1. at polynomiet kan skrives på formen

p(x) = kn·xn + kn-1·xn-1 + kn-2·xn-2 ... + k3·x3 + k2·x2 + k1·x + ko

og at rødderne x1,x2,x3 .. xn er givet ved

p(x) = k·(x - x1)·(x - x2)·(x - x3) ...·(x - xn)

2. de mere præcise detaljer ang. andengradspolynomiet

ax2 + bx + c = 0 ,

hvor fortegnet for a indikerer retningen af "grenene", b angiver hældningen i (0,c) og c er skæringen med andenaksen.

Herunder er det en god idé at inddrage

- Udledning af løsningsformel og diskriminant.

- Bevis for toppunktsformlen.


Svar #3
26. september 2011 af Zahraa92 (Slettet)

mange tak for svarene, men opgave formueleren lyder således:

En generel definition af et polynomuim (grad, koffecienter og rødder).

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal skrive, altså har skrevet følgende:

Et polynomium er en funktion af type f(x) = an*xn + an-1*xn-1 …+ a2*x2+ a1*x + a0

Af grad n, hvor an≠0.

? a er funktionens koefficienter (skal være reelle tal).
? n betegner funktionens grad

men har ikke skrevet noget dem i parentesen??


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Igen, følg vejledningen i #2, der står de måske mest relevante ting. Se evt.

http://da.wikipedia.org/wiki/Polynomium , eller

http://www.matematikfessor.dk/lessons/polynomier-337 .


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.