Matematik

differentialligningen

25. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Uden hjælpemidler

Vis at
y=5⋅e^(-7x)+4
er løsning til differentialligningen
y^'=28-7y

 

hvordan løser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Walras

Gør prøve.

Find y'. Da har du venstresiden af differentialligningen. Indsæt y på højresiden og vis, at højresiden og venstresiden er lig hinanden. Hvis de er det, er y en løsning til y'.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af Krabasken (Slettet)

y^'   ???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af peter lind

Find y'. Sæt y ind i højre side af ligningen og vis at det er det samme som y'. Med andre ord: gør prøve


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af mathon

 

          y = 5⋅e-7x + 4

          y - 4 = 5⋅e-7x         

         y ' = (-7)·(5·e-7x) = (-7)·(y-4) = -7y + 28 = 28 - 7y


Skriv et svar til: differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.