Matematik

Differentialregning

27. september 2011 af sandiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nogen problemer med denne opgave

En funktion er bestemt ved f(x) = x*2^x

Så skal jeg finde f'(x) = 0, så skal man bare diffenrentiere og sætte det lig med 0 ikke? Men hvis man gør sådan, hvordan differenciere man så 2^x og når man har sat den = 0 skal man så finde x?

 

 

På forhånd rigtig mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

 

          generelt
                                   (ax) ' = ln(a)·ax      a > 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af mathon

detaljer
                                 ax = eln(a)x

                                 (ax) ' = (eln(a)x) '  = eln(a)x · ln(a)  = ln(a)·ax


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af mathon

hvorfor

                                  f(x) = x2x

                                  f '(x) = 1·2x + x·ln(2)·2x = (1 + ln(2)x)·2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af Euroman28

Ja og note to self det er selvfølgelig produkt-reglen du anvender

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.