Matematik

Hjælp!!!! Haster

27. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Bestem forskriften for den løsning til differentialligningen

dy/dx-4y=10
Ligningen løses for dx vha. CAS-værktøjet WordMat.
dx=dy/(4•y+10)   for   dy≠0


Ligningen løses for dy vha. CAS-værktøjet WordMat.
dy=4•dx•y+10•dx

Jeg kan ikke komme videre. Er der nogen, der vil hjælpe mig?

 

 

 

 

I en model for sammenhængen mellem længde og alder for atlantiske havkatte antages, at en havkats længde L(målt i cm) som funktion af dens alder t (målt i år) er en løsning til differentialligningen:

dL/dt=0,619*e^(-0,22t)*L

I moddel antages, at en 10 år gammel atlantisk havkat er 72 cm lang:

a. Bestem en forskrift for L(t)

Jeg omskriver ligningen til
dL/L=0,619•e^(-0,22t) dt
Herefter integrer jeg på begge sider af lighedstegnet:
dL/L=0,619•e^(-0,22t) dt
Der findes en stamfunktion vha. CAS-værktøjet WordMat's 'Stamfunktion' funktion
-2,813636•e^(-0,22•t)
Der findes en stamfunktion vha. CAS-værktøjet WordMat's 'Stamfunktion' funktion
dL•ln(|L| )
ln(L)=-2,813636•e^(-0,22•t)

Skal jeg indsætte 72 ind på L's plads og 10 på t's plads?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af peter lind

 Du får desuden en integrationskonstant. Hvad den er præcis finder du ved at sætte den givne værdi ind.


Svar #2
27. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg er ikke helt med. Den givne værdi? Det eneste, der bliver oplyst er differentialligningen

dy/dx-4y=10


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af peter lind

 Det er den sidste opgave jeg svarer på. Jeg kender ikke WordMat, så jeg kan ikke hjælpe med de 2 første


Skriv et svar til: Hjælp!!!! Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.