Matematik

normal vek

27. september 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) 4 x - 3 y + 12 = 0

der kan man jo se at n = (4, -3)

 

men hvad med

6 x + y = 3(2x-y+1) ?

 

6x +1 = 6x - 3y + 3

1=-3y+3

 

3y = -2


Svar #1
27. september 2011 af jrnh555 (Slettet)

kan sgu ikke lige se hvad n er....


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

En normalvektor er så (0 , 3)


Svar #3
27. september 2011 af jrnh555 (Slettet)

kunne den ikke lige så godt være (0,1)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, den kan da også bruges, men (0 , 3) aflæses jo direkte uden yderligere beregninger. Vektoren (0 , 1) er en normeret normalvektor.


Svar #5
27. september 2011 af jrnh555 (Slettet)

men hvordan ser 3y=-2 rent grafisk? det er en ret linje som er parallel med x eller y aksen? : / hvis n= (0,3) er den vel parallel med x-aksen? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

For ethvert punkt (x,y) på linien gælder der, at y = -2/3 . Linien består altså af alle punkter af formen (x , -2/3) , dvs. en linie parallel med x-aksen. Liniens hældningskoefficient er jo 0 .


Skriv et svar til: normal vek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.