Matematik

Loesning af andengradsligning

28. september 2011 af Saltire (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har en opgave hvor jeg skal loese en andengradsligning ved brug af kvadratroedder (eller haandkraft) som der staar formuleret i opgaven. Er der nogen der kan vise mig en loesning af en andengradsligning ved brug haandkraft?

Mange tak for hjaelpen paa forhaand

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kan helt sikkert finde løsningsformlen i din bog eller formelsamling.


Svar #2
28. september 2011 af Saltire (Slettet)

Hej Andersen11,

Kan jeg sikkert ja, men jeg spoerger fordi en ven har faaet opgaven og jeg var bare interesseret i at vide hvordan den loeses uden at loese den via nulpunkterne.

Tak for dit svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

Altså med håndkraft mener du vel bare uden brug af et CAS værktøj? :-)

Hvis det er tilfældet, og du bare skal lave den i hånden uden videre, så se her.

 

Andengradsligningens forskrift er: ax^2 + bx + c = 0

Du starter med at finde diskriminanten.

d = b^2 - 4ac

d>0 = 2 løsninger.

d = 0 = 1 løsning.

0>d = ingen løsninger.

 

Når du har fundet diskriminanten, så bruger du løsningsformlen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det giver jo ingen mening. At løse en 2.-gradsligning betyder jo netop af finde nulpunkterne eller rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Helt enig med Andersen11.

Nu vender jeg opgaven på hovedet. Det, der står, er: "...vise mig en loesning af en andengradsligning ved brug haandkraft?" (eller kvadratrødder).
Her er en andengradsligning, som kan løses ved brug af kvadratrødder:  x2=25.
Vi tager kvadratroden på begge sider, og husker den negative løsning:
x =  ±√25.   Altså x=-5 eller x=+5.

Men det var ikke det, der mentes, vel?
Så er metoden som i #3.


Svar #6
29. september 2011 af Saltire (Slettet)

Hej alle,

 

Jeg taenkte nemlig ogsaa selv at det maa vaere nulpunkterne, men jeg kigger lige videre paa opgaven og saa kan jeg lige sige hvad det er der menes for jeg forstaar heller ikke selv hvad opgaven vil have man goer.

 

Tusind tak for hjaelpen begge to


Svar #7
29. september 2011 af Saltire (Slettet)

Hej igen alle,

Foelgende ''ligninger'' skulle loeses ved brug af kvadratsaetningerne,

 

(4x+3)"2" - (x+7)"2" = (8x-7)"2" - (7x - 3)"2"

 

Kan i se loesningen"??


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2011 af mathon

a2 - b2 = (a+b)(a-b)

 

                  (4x+3)2 - (x+7)2 = (8x-7)2 - (7x - 3)2

                  (4x+3 + x+7)(4x+3 - (x+7))  =  (8x-7 + 7x - 3)(8x-7 - (7x - 3))

                  (5x+10)(3x-4)  =  (15x-10)(x-4)

                  15x2 - 20x + 30x - 40  =  15x2 - 60x - 10x + 40

                  10x - 40 = -70x + 40

                   80x = 80

                   x = 1

                 


Skriv et svar til: Loesning af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.