Matematik

Reducéring!

28. september 2011 af quintt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har rimelig svært ved at stykke, som hedder:

( x - 1 ) ( x + 1 ) - 1

 

- Kunne være lækkert, hvis nogen kunne give mig en forklaring på hvordan man løste den.

 

Kh Nadjahk


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt kvadratsætningen

(a - b)(a + b) = a2 - b2


Svar #2
28. september 2011 af quintt (Slettet)

Jeg er ikke med, når du skriver det? :-)

Jeg aner slet ikke hvordan, at jeg vil regne det ud..


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du finder at

(x - 1)(x + 1) - 1 = x2 - 12 - 1 = x2 - 2


Svar #4
28. september 2011 af quintt (Slettet)

Tusind tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2011 af AiWa (Slettet)

( x - 1 ) ( x + 1 ) - 1

husk på at hvis der ikke er noget tegn mellem () så sæt et gange tegn.

( x - 1 )*( x + 1 ) - 1

x - 1 * x - 2

resten klarrer du selv... hvis jeg nu har gjordt det rigtigt... jeg går jo kun i 9.! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2011 af AiWa (Slettet)

Ups, HELT FORKERT!

bare glem det ;D


Svar #7
29. september 2011 af quintt (Slettet)

Det her:

(x - 1)(x + 1) - 1 = x2 - 12 - 1 = x2 - 2

Kan man også regne sådan her:

(x – 1)(x + 1) – 1 = x2 + x – x – 1- 1 = x2 - 2

 


Skriv et svar til: Reducéring!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.