Matematik

Haster: ligningssystemer hjælp til aflevering

30. september 2011 af Mester12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

1)

2x-3y=-5
3x+2y=y

 

2)

14p+8q=12
6p-3q=0

 

Hjælp please!!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2011 af rexden1

opgave 1:

Isoler x eller y i ligning 1, indsæt udtrykket i ligning 2. Isoler den ubekendte i ligning 2 og indsæt den i ligning 1

Samme fremgangsmåde i opgave 2


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. september 2011 af IsaacN (Slettet)

Det er 2 ligninger med 2 ubekendte.

1)
2x-3y=-5
3x+2y=y

y-2y = 3x
2x-3y = -5

-y = 3x
2x-3x = -5

-y = 3x
-x = -5

-y = 3x
x = 5

-y = 3*5
x = 5

y = -15
x = 5



2)
14p+8q=12
6p-3q=0

6p = 3q
14p+8q=12

q = 2p
14p + 2p = 12

q = 2p
16p = 12

q = 2p
p = 4/3

q = 2*(4/3)
p = 4/3

q = 8/3
p = 4/3


Svar #3
30. september 2011 af Mester12 (Slettet)

lille fejl af mig der skulle stå 7 istedet for y altså: 3x+2y=7

tak for dit hurtige svar men kan ikke finde udaf den?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2011 af IsaacN (Slettet)

Jeg er kommet til at lave nogle dumme fejl, det sker nogle gange når jeg er træt :)
Men her er de rigtige resultater:

1)
3x+2y=7
2x-3y=-5

3x+2y = 7
3y = 2x+5

3x+2y = 7
y = (2/3)x + (5/3)

3x + 2*((2/3)x + (5/3)) = 7
y = (2/3)x + (5/3)

3x + (4/3)x + (10/3) = 7
y = (2/3)x + (5/3)

(13/3)x = 7-(10/3)
y = (2/3)x + (5/3)

x = (11/3) / (13/3)
y = (2/3)x + (5/3)

x = (11/3) / (13/3)
y = (2/3)*((11/3) / (13/3)) + (5/3)

x = 0,85
y = 2,23

 

2)

14p+8q=12
6p-3q=0

6p = 3q
14p+8q=12

q = 2p
14p + 16p = 12

q = 2p
30p = 12

q = 2p
p = 2/5

q = 2*(2/5)
p = 2/5

q = 4/5
p = 2/5


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2011 af IsaacN (Slettet)

Se #4


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bare for en ordens skyld.

1) med rettelsen i #3

2x - 3y = -5
3x + 2y = 7

Vi ganger I med 2, og II med 3:

4x - 6y = -10
9x + 6y = 21

og lægger de to ligninger sammen til

13x = 11, hvoraf

x = 11/13
y = 7/2 - (3/2)x = 7/2 - 33/26 = (91 - 33)/26 = 29/13

i overensstemmelse med løsningen i #4.

2)

14p + 8q = 12
6p - 3q = 0

Bemærk, at II giver q = 2p, der indsat i I giver

14p + 16p = 12, dvs

30p = 12

p = 12/30 = 2/5 , og dermed
q = 2p = 4/5

i overensstemmelse med løsningen i #4.


Svar #7
30. september 2011 af Mester12 (Slettet)

MANGE MANGE tak!! for svaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

Isaac kan du forklare hvad du gør i 4êren? forstår ikk helt trinene?


Skriv et svar til: Haster: ligningssystemer hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.