Matematik

Reduceringsopgave - DRUKNER I DEM!!!

01. oktober 2011 af Mamosaid (Slettet)

Jeg har to reduceringsopgaver... Den ene har jeg lavet og vil I gerne tjekke om den er rigtig?
Den anden vil jeg MEGET GERNE HAVE HJÆLP til... for jeg synes ikke jeg kan se en ende på den efter så mange forsøg... TAK TAK :D

 

Den jeg skal have hjælp til er vedhæftet og den jeg har løst er her:

2ab/(a^2-b^2 )-b^2/(ab+b^2 )-a^2/(a^2-ab)=
2ab/((a-b)(a+b))-b^2/(b(a+b))-a^2/(a(a-b))=
2ab/((a-b)(a+b))-(b(a-b))/((a+b)(a-b))-(a(a+b))/((a+b)(a-b))=

(2ab-(b(a-b) )-(a(a+b)))/((a-b)(a+b))=
(2ab-ab+b^2-a^2-ab)/((a-b)(a+b))=

(b^2-a^2)/((a-b)(a+b))=
  (b^2-a^2)/(a^2-b^2 )=
-  (a^2-b^2)/(a^2-b^2 )=
-1

Vedhæftet fil: reducering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

Du har lavet det rigtigt. Good job.


Svar #2
01. oktober 2011 af Mamosaid (Slettet)

Lettelse! :D
 

1/(ab+b^2 )+1/(a^2-ab)-2/(a^2-b^2 )
 

Jeg ved, at fællesnævneren er: ab(a+b)(a-b)
Jeg ved også, at facit er: (a-b)/(ab(a+b))

Hvad med den her :-)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

Faktoriser, forlæng/forkort, find fællesnævner dernæst reducer.


Svar #4
02. oktober 2011 af Mamosaid (Slettet)

kan virkelig ikke få det til at give det resultat!!!!


Svar #5
02. oktober 2011 af Mamosaid (Slettet)

=(1/b(a+b)) + (1/a(a-b)) - (2/(ab(a+b)(a-b)
= (1(a+b)) + (1(a-b)) - (2/ab(a+b)(a-b))

jeg ved det virkelig ikke.....


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2011 af AskTheAfghan

Facit:   (a - b)/(a·b(a + b))


Svar #7
02. oktober 2011 af Mamosaid (Slettet)

Det ved jeg, men jeg ved ikke, hvordan man kommer frem til det, for mine udregninger får andre facits


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2011 af AskTheAfghan

1/(ab+b2 )                   +     1/(a2-ab)                           -      2/(a2-b2 )        =

1/(b(a+b))                   +     1/(a(a-b))                           -    2/(a+b)(a-b)     =       ,     lad m = a + b    og   n = a - b

1/(bm)                         +        1/(an)                            -       2/(mn)           =

(an)/(bm an)                +        (bm)/(an bm)               -       2/(mn)          =

(an mn)/(bm an mn)    +        (bm mn)/(an bm mn)      -       (2an bm)/(mn an bm)   =

((an mn) + (bm mn) - (2an bm)) / (bm an mn)                                         =                       , tal indsat

( ( a(a-b)(a+b)(a-b) ) + ( b(a+b)(a+b)(a-b) ) - ( 2a(a-b)b(a+b) ) ) / ( b(a+b)a(a-b)(a+b)(a-b) )   =

( ( a(a-b)2(a+b) ) + ( b(a+b)2(a-b) ) - ( 2a(a-b)b(a+b) ) ) / ( b(a+b)2a(a-b)2 )            =    ...


Skriv et svar til: Reduceringsopgave - DRUKNER I DEM!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.