Matematik

HTX -

01. oktober 2011 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen,

Jeg har svært ved, at finde højden og aner ikke hvordan og tror man skal isoler h, men hvordan?

en forklaring og eksampel vil være meget nyttig! 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

For en kegle gælder


V =1⋅π⋅r2 ⋅h, 3


hvor V er keglens rumfang, r er radius i grundfladen, og h er højden.


a) Hvor høj er en kegle med radius 4 cm og rumfanget 150 cm3?

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2011 af PeterValberg

ved omskrivning fremkommer:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. oktober 2011 af momix (Slettet)

For, at kunne regne V skal man ved hvad h er

 

og for, at regne h skal man kende V?

 

dvs: 

h=     3*150/3,14*r2? eller tager jeg fejl?


Svar #3
01. oktober 2011 af momix (Slettet)

altså:


3*150= 450

450/3,14 = 143,312101910828025

143,312101910828025 * 4 * 4 =  2292,993630573248408 ? kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2011 af PeterValberg

h = (3·150)/(π·42) = 225/(8π) ≈ 8,95 cm

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
01. oktober 2011 af momix (Slettet)

Tak 

 

:)


Skriv et svar til: HTX -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.