Matematik

Hjælp til reducering

02. oktober 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1) 4a - (5a + 3a) = ?

2) 2 * (2a + 3) - 5a = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Walras

Prøv selv først. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af Casabonn (Slettet)

1) gang ind i parentesen, men HUSK at ændre fortegnet, da der står minus foran.

2) gang ind igen også reducere


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af NejTilSvampe

1) hvad er (5a+3a) ? det er 8a, hvad er 4a - 8a ?

2) gang ind i parentesen.


Svar #4
02. oktober 2011 af S95 (Slettet)

1) 4a - 5a - 3a = - 4a 

- Er det rigtigt?

 

2) (4a - 6) - 5a =  5a - 4a + 6 = a + 6 

- Er det rigtigt? 

 

Sofia! :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2011 af Casabonn (Slettet)

Har du ganget ind i parentesen??


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2011 af Walras

1) Korrekt.

2) Den er ikke korrekt. Resultatet er -a-6.

#2 Man skifter da aldrig bare fortegn. Den regneregel findes ikke. Fortegnene ændres, idet -1 ganges ind i parentesen. Det andet er en huskeregel for lægmænd, der principielt set ikke hører hjemme i matematik.


Svar #7
02. oktober 2011 af S95 (Slettet)

1) tak! :D

 

2) jep, nu forstår jeg! :D 

 

Er du god til uægte brøk regning? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2011 af PeterValberg

#7 jeg er rimelig "awesome" til brøk (herunder) de uægte, - so bring it on :-)

spøg til side :-) jeg vil da gerne hjælpe dig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.