Matematik

Analytisk plangeometri

02. oktober 2011 af maiens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa sidder med en opgave der giver mig lidt problemere og håber der er en der kan se hvor jeg laver en fejl.

 

Bestem ligningen for den cirkel, der har centrum C(2,-3), og som har linien t: 4x + 3y - 24 = 0 som tangent.


(x - 2)^2+(y −(−3) )^2= r^2

x^2+ y^2  −4x+6y+13 =0

(x^2  −4x+2^2)+(y^2+6y+ 3^2)=−13+ 2^2+ 3^2

(x - 2)^2  + (y  + 3)^2=0

dvs jeg får den cirkel til at være C(2,-3) r=0, og det kan jo ik passe hvis  linien t: 4x + 3y - 24 = 0 skal tangere

t: Y = -4/3x + 8

 

håber der er en der lige kan se hvor jeg har lavet en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af peter lind

r finder du som afstanden mellem linjen og centrum af cirklen


Svar #2
02. oktober 2011 af maiens (Slettet)

kan du forklare det lidt nærmere, forstår det ikke helt, jeg får jo at vide at cirklen har midtpunkt i (2,-3) og skal der efet lave en ligning hvor jeg kommer frem til det men i den har jeg normalt også en r, som jeg får til 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2011 af mathon

ifølge #1
bestemmes cirklen af
                                                r = dist(L,C(2,-3)) =   |4·2 + 3·(-3) - 24| / √(42+32)  =  25/5 = 5

dvs
                                                (x - 2)2 + (y +3)2 = 52


Svar #4
02. oktober 2011 af maiens (Slettet)

super mange tak det gav lidt mere mening end det jeg selv er kommet igang med


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.