Matematik

taylorpolynomier

02. oktober 2011 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg læser om dem, og der er en ting, som jeg undrer mig over:
Når de skal bevise retledsformlen for taylorpolynomier gør de det ud fra delvis integration integralet i følgende ligning:

f(b) - f(a) = ∫f '(t)dt fra a til b
<=>
f(b) = f(a) +  ∫f '(t)dt fra a til b
Hvilket jo er en direkte konsekvens af infinitisimalregningens hovedsætning, og ved den delvise integration sætter de så ∫f '(t)dt fra a til b= ∫f '(t)*v 'dt fra a til b, hvor v '=1, og de sætter så v = b -t, fordi det eftersigende skulle lette udregningerne! Men jeg kan ikke se, hvorfor de ikke bare sætter v=t - det giver jo det samme. Måske er det ved højere ordens integrationer, at de giver mening, men jeg kan ikke se hvor, det bliver lettere.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af peter lind

Taylorrækken kan fremstilles på forskellig måder ogjJeg kender ikke resten i din fremstilling så det her er noget af et gæt- Det drejer sig sikkert om at flytte grænserne så den nedre grænse bliver 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen v = b - t, har ikke v' = 1 , v' = -1 . Sætter man v = t-a , får man et integral, der går fra 0 til b-a , og de nedre grænser i integrationen forsvinder så, når man integrerer partielt.


Skriv et svar til: taylorpolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.