Fysik

Termodynamik

03. oktober 2011 af ludvig111 (Slettet)

Hej alle kan nogen hjælpe mig med at lave to "små" opgaver omhandlende termodynamik?

Jeg kan slet ikke finde ud af hvad jeg skal lave ....

 

Mvh

Ludvig

Vedhæftet fil: hjælp.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2011 af peter lind

Brug P*V = n*R*T


Svar #2
03. oktober 2011 af ludvig111 (Slettet)

kan nogen hjælpe med opgave c og d???

Er virkelig i tvivl ...

Vedhæftet fil:hjælp.doc

Brugbart svar (2)

Svar #3
03. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Fra 1-2 er adiabat og du kan bruge : adiabatligningen:

Du har beregnet volumen i b):

T1V1^(gamma-1) = T2V2^(gamma-2)

Og du kender V1, T1 og kan regne V2 fra kompressionsforholdet V1/V2 = 16


Svar #4
03. oktober 2011 af ludvig111 (Slettet)

hmm hvordan skal jeg indsætte i formlen ... skal jeg ikke også bruge volumen2 i opgave b ) har jeg beregnet volumet i tilstand 1?


Svar #5
03. oktober 2011 af ludvig111 (Slettet)

Helt i orden har fundet ud af det nu :D tusind tak for det ... kan du give evt. hint til opgave d) har siddet lidt og kigget på den men ved ikke helt ...


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

For den sidste opgave kan du bruge den "1. hovedsætning":

ΔU = W+Q

Den er isobar og arbejdet er for 2->3:

W23 = - int(p, v = V2..V3) = p2*(V3-V2) 

da den er konstant (isobar)

Så prøv at sætte det sammen

Måske kan du bruge mine noter til et Termodynamik Kursus?


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.