Matematik

areal i retvinklet trekant

03. oktober 2011 af thuqqish (Slettet) - Niveau: C-niveau

Trekant ABC er retvinklet. Vinkel C er ret. Siden b = 5 og   siden c = 13, beregn arealet af trekanten

 

Hvad var formlen for at beregne arealet i en retvinklet trekant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at

AT = (1/2)·b·√(c- b2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras til at beregne a, og benyt så, at trekantens areal er det halve af kateternes produkt. Den ene katete er jo højde med den anden katete som grundlinie.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Brug pythagoras til at finde a

arealer er 1/2 a*b


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Formlen er: 0,5 • h (højde) • g (grundlinie)


Svar #5
03. oktober 2011 af thuqqish (Slettet)

tak for hjælpen.

 

 

hvilken formel skal jeg så bruge til denne opgave:

Trekanterne ABC og A1B1C1 er ensvinklede. Bestem længden af siden B1C1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Find størrelsesforholdet mellem de to trekanters tilsvarende sider.

AB / A1B1 = BC / B1C1 = CA / C1A1


Skriv et svar til: areal i retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.