Fysik
Termodynamik hjælp
Hej kan nogen hjælpe med opgave d)
Svar #1
04. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)
Opgaven er dårligt formuleret. Der burde i stedet for stå termisk energi. Varme er selve transporten af den termiske energi og betegner således en proces. Med denne information skulle der ikke være noget besvær.
Svar #2
04. oktober 2011 af ludvig111 (Slettet)
jeg har bare siddet så længe og kan ikke finde ud af den :(
Svar #3
04. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)
Benyt, at
Q = m*c*ΔT
i dette tilfælde er
Q = n*c*ΔT
Svar #4
04. oktober 2011 af ludvig111 (Slettet)
ja har den formel men mangler n, ved ikke hvordan jeg skal finde den
Svar #6
04. oktober 2011 af ludvig111 (Slettet)
jeg er virkelig i tvivl placebo ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det
Svar #8
04. oktober 2011 af mathon
c)
T2 / T1 = (V1 / V2)γ-1
T2 = (1,6)1,4-1 · (293 K) = 1,60,4·(293 K) = 888,21 K ≈ 888 K
Svar #9
04. oktober 2011 af mathon
detaljer
Cp = Cv + R
Cp/Cv = 1 + R/Cv
γ-1 = R/Cv
Cv/R = 1/(γ-1)
adiabatisk:
dQ = 0 = n·Cv·dT + p·dV
-n·Cv·dT = p·dV
-n·Cv·dT = (n·R·T/V)dV
-Cv·dT = (R·T/V)dV
-(Cv/R)·dT = (T/V)dV
-1/(γ-1)·(1/T)dT = (T/V)dV
-(1/T)dT = (γ-1)(1/V)dV
- T1∫T2 (1/T)dT = (γ-1)·V1∫V2 (1/V)dV
T2∫T1 (1/T)dT = (γ-1)·V1∫V2 (1/V)dV
ln(T1) - ln(T2) = (γ-1)·(ln(V2) - ln(V1))
ln(T1/T2) = (γ-1)·ln(V2 / V1)
ln(T1/T2) = ln((V2 / V1)γ-1)
(T1/T2) = (V2 / V1)γ-1
T2 / T1 = (V1 / V2)γ-1
Svar #10
04. oktober 2011 af mathon
d)
isobar opvarmning
Q = T2∫T3 n·Cp·dT = n·Cp·T2∫T3 dT = n·Cp·(T3 - T2) = (3,40 mol) · (29,2 kJ mol-1 K-1) · ((1373-888) K) =
48150,8 kJ ≈ 48,15 MJ
Svar #11
05. oktober 2011 af mathon
redigering af #9
detaljer
Cp = Cv + R
Cp/Cv = 1 + R/Cv
γ-1 = R/Cv
adiabatisk:
dQ = 0 = n·Cv·dT + p·dV
-n·Cv·dT = p·dV
-n·Cv·dT = (n·R·T/V)dV
-Cv·dT = (R·T/V)dV
-(1/T)dT = (R/Cv)/V)dV
-(1/T)dT = (γ-1)/V)dV
- T1∫T2 (1/T)dT = (γ-1)·V1∫V2 (1/V)dV
T2∫T1 (1/T)dT = (γ-1)·V1∫V2 (1/V)dV
ln(T1) - ln(T2) = (γ-1)·(ln(V2) - ln(V1))
ln(T1/T2) = (γ-1)·ln(V2 / V1)
ln(T1/T2) = ln((V2 / V1)γ-1)
(T1/T2) = (V2 / V1)γ-1
T2 / T1 = (V1 / V2)γ-1
Skriv et svar til: Termodynamik hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
