Matematik

hjælp:D

05. oktober 2011 af jaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen f(x) = 1
2 x2 har en tangent i punktet med x = 5.
Bestem, ved hjælp af en beregning, ligningen for denne tangent.

er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?, eller hvordan jeg skal gribe den an??

tak på forhånd :D


Svar #1
05. oktober 2011 af jaaaaaaaa (Slettet)

der skulle stå f(x) = 1/2x2

og ikke f(x) = 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2011 af NejTilSvampe

ligningen for tangenten er

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

x0 = 5


Skriv et svar til: hjælp:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.