Matematik

Hjælp til lineær regration spørsmål.

05. oktober 2011 af vesterthorupefterskole (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er ikke en ørn til matematik, så jeg kan simpelthen ikke finde ud af et spørgsmål med lineær regration. Hvordan skal man stille det op ( ax+b). Opgaven kommer lige:

 

Hvis du f.eks skal spare op til et kørekort til 14.000 og du i forvejen har sparet 2000, og du skal nå at spare det op på 6 måneder, hvor meget skal du så spare op hver måned?

 

Håber der er nogle der kan hjælpe... :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det har nu ikke noget med lineær regression at gøre.

Beregn, hvor meget, der mangler at blive sparet op. Det beløb skal spares op over 6 måneder. Hvor meget skal der så spares op hver måned?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du behøver ikke at lave en lineær regression. Du finder

f(x) = (14.000/6)·x + 2000

Her afgør hældningskoefficienten det beløb, som skal spares op hver måned.


Svar #3
05. oktober 2011 af vesterthorupefterskole (Slettet)

Tak tak :) Bevis på min talent i matematik. Men tak skal i ha' :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Giv nu trådstarter en chance selv. Og udtrykket er i øvrigt ikke korrekt. Der skal jo ikke yderligere opspares 14.000 kr over de 6 måneder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Nej, det er selvfølgelig korrekt. Man får i stedet

f(x) = (12.000/6)·x + 2000

      = 2000·x + 2000

#3 -- Det var så lidt. Husk i øvrigt at det staves regression :-)


Skriv et svar til: Hjælp til lineær regration spørsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.