Matematik

skæringspunkter

05. oktober 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Hej.

jeg vil bare spørge om en ting: opgaven lyder således: find koordinatsættet til grafens skæringspunkter:

f(x) = x2-9*x-10?

er a så, 1 , b = -9 og c = -10 .. ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Grafens skæringspunkter med hvad? Er det x-aksen? Eller y-aksen, eller måske noget helt tredie?

Derimod er din aflæsning af konstanterne, a, b og c, helt korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2011 af mathon

 

                a,b og c er korrekte   :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2011 af FadiB (Slettet)

Måske mener han nulpunkterne, eller sådan noget?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Jeg formoder også, at der er tale om nulpunkterne, altså skæringspunkterne med x-aksen.

Vi finder så

d = b2 - 4ac = (-9)2 - 4·1·(-10) = 81 + 40 = 121 ,

mens løsningerne er

x = (-b ±√d) / (2a) = (9 ±√121) / (2·1) = (9 ± 11) / 2 =  10  ∨  -1 .

Nulpunkterne for funktionen f(x) er altså x = 10, og x = -1 .


Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.