Matematik

Asymptoter for hyperbel

06. oktober 2011 af Cmpman (Slettet)

Hej, følgende eksempel er i vores mat bog, er der nogen der kan forklare hvordan man finder frem til følgende:

 

Ligingen ser ud på følgende måde:

((x-1)^2/4)-((y+2)^2/9)=1

A1 = (-1,-2) Dette forstår jeg godt

A2 = (3,-2) Dette forstår jeg

Asymptoterne: y = -3/2x -1/2 og y = 3/2x - 7/2 Det er her jeg er blank, jeg forstår godt hvor de -3/2x og 3/2x kommer fra, men jeg forstår ikke hvordan man finder frem til -1/2 og -7/2

Er der nogen, som kan forklare mig det 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af mathon

asymptoterne har ligningerne

                                                          ((x-1)2/4) - ((y+2)2/9) = 0

                                                          9(x-1)2 = 4(y+2)2)

                                                          (y+2)2 = ((3/2)·(x-1))2

                                                          y+2 = ±(3/2)·(x-1)

                                                          y = -2 ± (3/2)·(x-1)

                      y = -2 + (3/2)·(x-1)                                           y = -2 - (3/2)·(x-1)

                      y = (3/2)x - (7/2)                                               y = -(3/2)x - (1/2)


Svar #2
06. oktober 2011 af Cmpman (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad der sker fra 9(x-1)2 = 4(y+2)2) til  (y+2)2 = ((3/2)·(x-1))2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der divideres med 4 , og (9/4) = (3/2)2 flyttes under kvadratet.


Svar #4
06. oktober 2011 af Cmpman (Slettet)

Hvordan kommer man så fra:

y = -2 + (3/2)·(x-1)

til

y = (3/2)x - (7/2)

undskyld hvis jeg stiller dumme spørgsmål, vil bare gerne forstå det 100%

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved at gange parentesen ud:

y = -2 + (3/2)·(x-1) = (3/2)x -2 - (3/2) = (3/2)x - (4/2) - (3/2) = (3/2)x - (7/2)


Skriv et svar til: Asymptoter for hyperbel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.