Matematik

Differentialregning

06. oktober 2011 af WHiP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er gået i stå med en ny opgave, og denne gang er det faktisk ikke vektorregning :)

En partikel bevæger sig på en ret linje. Partiklens position y (målt i meter) er en funktion af tidspunktet x (målt i sekunder). På figuren ses grafen for y. Se vedhæftede billede, jeg har forsøgt at tegne den så godt som muligt, på det oprindelige billeder i min bog der viser den at ved t=1 er y=0,1.

Benyt figuren til at bestemme partiklens position til tidspunktet t=1,5, og benyt figuren til at bestemme partiklens hastighed y' til tidspunktet t=1,5.

Til den første har jeg bare aflæst 1,5 på x-aksen og så aflæst værdien på y-aksen og dette gav for t=1,5s er y=0,25m

Den næste opgave er jeg ikke så sikker på jeg har bare her valgt at bruge tangentens ligning og så punktet y(1)=0,1

y(1)=y(1,5)+y'(1,5)*(1-1,5) <->

0,1=0,25-0,5*y'(1,5) <->

y'(1,5)=(0,1-0,25)/-0,5 <->

y'(1,5)=0,3

Er dette rigtigt?

Vedhæftet fil: bevægelse.JPG

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hastigheden til tiden t = 1,5 er hældningen for tangenten til kurven i det pågældende punkt.

Da y(1) = 0,1 og y(2) = 0,35 , er y'(1,5) ≈ (0,35 - 0,1) / (2 - 1) = 0,25


Svar #2
06. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

#1

Ok det var faktisk min første indskydelse, men jeg var lidt skeptisk over for den, tak :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.