Matematik

,

07. oktober 2011 af tonedøv (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion er givet ved forskriften:

 

f(x)=0,5x2-5,5x+6*ln(x)+8

hvor x>0

 

a) gør rede for at grafen for f har to vandrette tengenter 

 

b) benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb

 

 

Nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2011 af mathon

a)
        vandrette tangenter
        kræver
                                       f '(x) = 0

                                       x - 5,5 + 6/x = 0      x > 0

                                       x2 - (11/2)x + 6 = 0     x > 0

                                          x = (3/2)     v    x = 4

b)
       dokumenter monotoniforhold                                 


Skriv et svar til: ,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.