Matematik

Isolering

07. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen ..


Har en opgave der lyder:
Der er givet en ligning, ax2+4x+2=0, hvor a ikke er lig 0.
Bestem diskriminanten for denne andengradsligning.
Bestem tallet a, så andengradsligningen har netop én løsning.

 

Skal jeg ikke bare isolere a, i formlen 0=42-4*a*2 ?

Og hvis ja ... Hvordan isolerer man den??


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

Du skal starte med at finde diskriminanten og så udnytte at ligningen netop har 1 løsning når denne er lig 0

d = b^2-4ac = 0 <--- løs denne ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

16-8a = 0 =>

-8a  = -16

a = 2


Svar #3
07. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Hvordan gør jeg det, når jeg ikke har konstanten a, og først skal finde den efterfølgende?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

se #2


Svar #5
07. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

d=-4/2*a

Hvad gøres her? :D


Svar #6
07. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Hov hov . Hvor får du 8 & 16 fra? :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

din andengradsligning har formen: ax2+ bx+c =  0 

a og b er koefficienterne i din ligning, som er: a = ? <- den du skal finde , b = 4, b2=42=16, c = 2

diskriminanten findes ved d = b2-4ac , indsæt og sæt ligningen lig 0 , se evt. #2 


Svar #8
07. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Og 8 fåes fra?


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

(4*c)=4*2 = 8


Svar #10
07. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Det vidste jeg ingen gang at man måtte ..

 

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.