Matematik

Mursten og kædepumpe

09. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

På Danfoss Universe findes en kædepumpe.
Skitsen viser princippet i en kædepumpe.
Drivhjulet har en radius på25 cm.
4:;1:- Beregn omkredsen af en cirkel med radius 25 cm.
25cm*2*3,14=157cm^2
4,2 Afstanden mellem kuglernes centre er 25 cm.
Der er i alt 16 kugler på kæden.
Beregn længden af kæden.25cm*16=400cm=4m

4.3
Når man drejer drivtrjulet, bliver der pumpet vand
op igennem røret, fordi kuglerne lukker, så en del
af vandet ikke kan løbe tilbage.

Kuglerne og røret, som kuglerne trækkes igennem,
har en diameter på7,6 cm.

Beregn rumfanget af det mellemrum, der er mellem
to kugler irøret, og angiv resultatet i liter.Rumfang af cylinder:25*3,8^2*3,14=1,13354liter

Når en mursten er 22,8cm*10,8cm*5,4cm,hvad er rumfanget.1329,696cm^3

Hvad er murstenens massefylde når den vejer 2,3kg   2300g/1329,696cm^3=1,73g/cm^3

Hvor meget vejer en mursten med et hul med en radius på 2cm

2300gr-2^2*3,14*1,73=21,7288gram

Er noget af det korrekt?

Tak på forhånd.


Skriv et svar til: Mursten og kædepumpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.