Matematik

Akvarium

09. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Der er 2 huler med en radius på 1 centimeter i en mursten med et rumfang på 18cm^3

Murstenen vejer 9 kg.Massefylden 9kg/18cm^3=0,5kg/18cm^3

Hvor meget vejer en mursten med 2 huller i.Har svært ved denne opgave.Jeg har sat pi til 3

Et bud:2*3*1^2*2*0,5kg=6kg

Et akvarium har målene 60cm*20cm*10cm

Antal liter når der står 10 cm fra øverste kant

Jeg ved ikke hvordan den skal løses.

Tusind tak på forhånd.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af AskTheAfghan

m = (ρ·V) - (ρ·2·(r2·π·h))


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2011 af mathon

det må være
                         murstenen - uden huller -  vejer 9 kg


Svar #3
09. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

1#Hvad står bogstaverne for i ligningen.

2# en mursten uden huller vejer 9 kg

Hvad vejer en mursten med huller,det har jeg prøvet at regne ud.Ved så ikke lige, om det er rigtigt.

Har fundet ud af den med akvariet.


Svar #4
09. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

1# altså P og V

De andre ved jeg godt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2011 af thelight

er det ikke eksamensopgaven for et par år siden ? så skal du bare regne de to huller ud og trække dem fra det samlede


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

ρ (det græske bogstav rho) er massefylden, V er volumen altså rumfang.


Svar #7
09. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

5#

Jo,det er en gammel FSA

(0,5*18)-1(1^2*3*6)

Er det noget i den stil?


Skriv et svar til: Akvarium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.