Matematik

mat hjælp

09. oktober 2011 af mirzad (Slettet) - Niveau: 8. klasse

4 opgaver jeg ikke kan finde ud af.

Lidt hjælp tak.

1) Reducering.

skal lige have forklaret hvordan man gøre.

3a2 - 3 + 2a2 + 2 = _______________

 

2) 100 £ koster 1020 kr

for 2500 kr kan købes ca.____________£

Hvordan skal jeg regne det ud?

 

3) Ligning.

2x : 3 - 4 = 2    _____________

 

4)

y = x+2x

Når x = 4 er   y =  __________

hvordan regner jeg det ud?

 

håber nogen kan hjælpe, bare med nogen af dem :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Thinkpositive (Slettet)

3)

2x : 3 - 4 = 2

x = 9, men kan ikke forklare det, altså på en måde prøvede jeg mig frem.. :)

4)

y = x+ 2x

Du skal sætte 4 ind på x´ernes plad:  

y = 42 + 2 • 4     Du skal sige 2 • 4, fordi der er et usyndligt gange-tegn imellem 2x

Nu skal du udregne det:

4= 16 

2 • 4 = 8

16 + 8 = 24 

dvs. y = 24


Svar #2
09. oktober 2011 af mirzad (Slettet)

okay, 1000 tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af Thinkpositive (Slettet)

så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

1) Saml de led, der har a2 i (hvis nu der havde stået æbler i stedet for a2, så havde der været 3 æbler + 2 æbler = 5 æbler. Prøv selv at overføre princippet til a2) i en bunke og de led, der ikke har noget bogstav i en anden bunke (regn -3+2 ud).

2) Hvis 100 £ koster 1020 kr, hvad koster 1 £ så?
Hvor mange af dem kan man så få for 2500 kr (forestil dig evt. at det er is, så det ikke forvirrer, at der er flere slags penge i stykket).

3) Ligninger er det ret vigtigt at kunne.
Hvis du er i tvivl, så slå regnereglerne for ligninger op (og træn, træn, træn).
Når du har løst ligningen, kan du gøre prøve ved at sætte din x-værdi ind på x plads.
Sådan tjekker du facit selv.

I ligningen 2x : 3 - 4 = 2 lægger du 4 til på begge sider, så multiplicerer (ganger) du begge sider med 3 og dividerer med 2.

 


Svar #5
09. oktober 2011 af mirzad (Slettet)

okay, men kan slet ikk finde ud af opg.

2 og 3

er svaret så¨25500? 2ern

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Nej. Hvor går du i stå?
Har du læst #4 grundigt?

Prøv at vise, hvad du gør.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Opgave 2: Hvis 100 pund koster lidt over 1000 kr, må man for 2500 kr kunne købe lidt over 200 pund.

Opgave 3:

x = 9

Prøv om du kan finde frem til det.


Svar #8
09. oktober 2011 af mirzad (Slettet)

har lavet dem begge to, 1000 tak for jeres hjælp. jeg skulle lige læse den i gennem et pat gange før jeg kunne :)

 


Skriv et svar til: mat hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.