Matematik

Hældningskoefficient

12. oktober 2011 af JohnJohnJohn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp! 

En ret linie har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0).

Bestem en forskrift for den funktion f , der har denne rette linie som graf.

???????????????????????????????????????????????????????????????????


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Bestem konstanten b.

b = y1 - a·x1


Svar #2
12. oktober 2011 af JohnJohnJohn1 (Slettet)

så b = 3 - 2x eller hvad? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Nej, du skal aflæse dine værdier korrekt.

b = 0 + 2·3 = 6 , så

f(x) = y = -2x + 6 .


Skriv et svar til: Hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.