Matematik

Geometri,diamant

13. oktober 2011 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for lidt hjælp til hvordan jeg beregner længden af BC og AB, i opgave 2 (se vedhæftet fil). Er det "knæk" diamanten har i toppen som forvirrer mig, og har brug for at vide hvilken formel jeg skal benytte. evt. eks. på hvordan det "sættes op".

Mvh.

 

Martin

Vedhæftet fil: Opgaver til modul 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af mathon

 

                                   cos(u) = (2,20 / 3,30)

                                   |BC|·sin(33,2º) = 0,72

                                   |AB| = 2,20 - √(|BC|2 - 0,722)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af Euroman28

Martin, det er nemt nok prøve at opdele figuren ABCE i 2 trekanter.

 

 

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
13. oktober 2011 af martin1977dk (Slettet)

Takker for hurtig besvarelse, men er stadig lidt lost. For hvis jeg deler den i 2 trekanter (som har strejfet mig tidligere) og afsnittet i bogen omhandler retvinklede trekanter, så bliver den ene af de 2 trekanter jeg laver jo "ikke"retvinklet, ikke ???

 

Mvh.

 

Martin


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2011 af Euroman28

Jo men relationerne gælder både for vilkårlige trekanter. Det vil sige både retvinklede og ikke-retvinklede.  

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
13. oktober 2011 af martin1977dk (Slettet)

Okay på den måde. dvs. at jeg deler den fra B -E, ja?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2011 af Euroman28

Jeg får |AB| til at være lig 1.30 og |BC| = 1.40

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #7
13. oktober 2011 af martin1977dk (Slettet)

og det med maraton's beregninger? forstår nemlig ikke de 2,20 i de beregninger 

 


Svar #8
13. oktober 2011 af martin1977dk (Slettet)

og bestemt ikke for at betvivle dine beregninger mathon, er bare helt væk! ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2011 af Euroman28

Han bruger bare Pythagoras og den almindelige sinus-relation...

du a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #10
13. oktober 2011 af martin1977dk (Slettet)

Takker for hjælpen, men må lige læse op på det igen igen igen, da det stadig volder problemer, men takker for Jeres tid :-)

 

Mvh.

 

Martin Hansen


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2011 af Euroman28

@Martin, var så lidt. Husk at bruge de oplysninger der er der og opdele figuren i relevante trekanter, så kan du bruge de relationer som du har lært på dit kursus til at regne sider og vinkler :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nedfæld den vinkelrette fra B på EC i punktet H. Firkant EABH er da et rektangel, og trekant BHC er en retvinklet trekant, hvor man kender siden |BH| = |AE| = 0,72mm og vinklen C = 33,2º . Hypotenusen BC findes da som vist af mathon i #1.

Siden HC er så den anden katete, der kan findes af

|HC| = |BH|/tan(33,2º) = |AE|/tan(33,2º) = 0,72mm/tan(33,2º) ,

hvorfor, da EABH er et rektangel,

|AB| = |EH| = |EC| - |HC| = 2,50mm - 0,72mm/tan(33,2º)

De 2,20 i mathons ligning i #1 er nok en tastefejl for 2,50 .


Svar #13
19. oktober 2011 af martin1977dk (Slettet)

Super takker :-)

Skriv et svar til: Geometri,diamant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.