Matematik

Lineær sammenhæng

13. oktober 2011 af IdaJensen92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej - Håber I kan hjælpe mig:

 

Lad y=a*x+b være den rette linie, der går gennem de to punkter (x1, y1) og (X2, Y2)  Bevis, at koefficienterne a og b kan bestemmes ved hjælp af formlerne

a = y2 - y/ x- x1       og       b= y1 - a*x

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Tag de to udtryk af y og træk dem fra hinanden, så

y2 - y1 = (ax2 + b) - (ax1 + b)

y2 - y1 = ax2 + b - ax1 - b

y2 - y1 = ax2 - ax1

y2 - y1 = a(x2 - x1) , hvoraf

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Du finder b ved at isolere denne i ligningen y = ax + b , så

y1 = ax1 + b , hvor så

b = y1 - ax1 ,

da man her trækker ax1 fra på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.