Matematik

differentialregning

13. oktober 2011 af violetblå (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved:  f (x) = -x5 + 20x

Bestem f´(2)

Giver det f´(x0) = -5x0 4 + 20 = -80 + 20 =60

b) Bestem monotoniforhold for f?

c) Bestem den største funktionsværdi, hvis x > 0?

DET SKAL VÆRE UDEN HJÆLPEMIDLER :(

Kan jeg få hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Det er korrekt til og med = -80 + 20 . Foretag additionen korrekt.

b) Udfør en fortegnsundersøgelse for f'(x) .

c) Find ekstremer ved at løse ligningen f'(x) = 0 , x > 0 .


Svar #2
13. oktober 2011 af violetblå (Slettet)

oki men i C) For jeg det til:

-5x4+ 20 = 0

-5x4 = -20

-5x4 /-5 = -20/-5

x4 = 4

√x4 = √4

x2 = 2

Men så ved jeg ikke mere:(

 


Svar #3
13. oktober 2011 af violetblå (Slettet)

OG kan du/ I godt hjælpe mig med b) som vist ovenover??


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.