Matematik

Vektorrum, afbildningsmatricer og liniarkombination

14. oktober 2011 af louinico (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I vektorrummet R2 er der givet vektorene v1=(-3, 2) og v2=(-8, 5)

a) Gør rede for at vog v2 er en basis for R

En lineær afbildning f : R→ Rer fastlagt ved

                      f(v1) = 14v1 + 7v2     og f(v2) = 36v1 + 18v2

b) Angiv afbildningsmatricerne vFog eFe

c) Bestem kernen for f og billedrummet f(R2)

d) Skriv f(3v1-v2)  både som linearkombination af vog v2  og som en linearkombination af standardbasisvektorene i R2

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du problemer med her? Du skal i det væsentlige benytte definitioner på de forskellige begreber, der indgår i opgaven.


Svar #2
19. oktober 2011 af louinico (Slettet)

a) v+ v2   må vel være Rog en forlængelse af vektor v1 og vog derfor en basis for R2 ? eller er jeg forkert på den?


Svar #3
19. oktober 2011 af louinico (Slettet)

b) er afbildningsmatricen for vFv  = (f(v2), f(v1)) ? 

 

og for eFe = (f(v1), f(v2)) ? - er det den rigtige metode?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal vise, at ethvert (x,y)∈R2 kan frembringes som en linearkombination af v1 og v2, og at

λ1v1 + λ2v2 = 0 ⇒ λ1 = 0 ∧ λ2 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2011 af Hejsan111 (Slettet)

a) Gør rede for at v1 og v2 er en basis for R2:

Er de lineært afhængige?


Skriv et svar til: Vektorrum, afbildningsmatricer og liniarkombination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.