Matematik

Vektorregning

15. oktober 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

givet linierne a og b for hvilke du skal finde den spidse vinkel imellem disse.

a: -x+4y=5

b: (x,y)=(2,3)+t(-1,2)

Retningsvektor for a=(-4   -1)

Retningsvektor b=(-1   2)

v= cos-1(a prikket med b/ (længden af a ×længden af b))

Er det den korrekte fremgangsmåde?

 

Hvis jeg nu havde fået opgivet to ligninger for linjerne kunne jeg så ha brugt ligningernes normalvektorer som vektor a og vektor b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2011 af peter lind

Det er den korrekte fremgangsmåde og ja du kan godt bruge vinklerne mellem normalvektorene. Du skal lige være opmærksom på at du med metoden kan få den stumpe vinkel i stedet for den spidse vinkel


Svar #2
15. oktober 2011 af bonzoadam (Slettet)

Ja det var så mit næste problem, hvordan argumenterer jeg for at det faktisk er vektoren der vender den modsatte vej der giver den vinkel jeg leder efter? er det bare den modsatrettede vektor?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2011 af peter lind

Det se du enten af fortegnet af skalarproduktet eller af vinklen du får ud af det. Er fortegnet negativ eller vinklen > 90º. Skift enten fortegn på skalarproduktet eller erstat vinklem med 180º - den fundne vinkel


Svar #4
15. oktober 2011 af bonzoadam (Slettet)

Tak:-)

Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.