Matematik

Parabelligningen

03. juni 2005 af christophe (Slettet)
Hvad står a, b og c for i parabelligningen (y = ax^2 + bx + c)

c er der, hvor parablen skærer y-aksen, men hvad står a og b for?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2005 af susbc (Slettet)

fortegnet på a, fortæller om parablen har grenene opad eller ned ad. Hvis a er positiv, så har den grenene op, og omvendt hvis a er negativ. Lige nu ved jeg ikke hvad b står for, men jeg prøver lige om jeg kan finde ud af det, og så skriver jeg lige

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2005 af susbc (Slettet)

Prøv lige at se følgende link, der er en som har spurgt om det samme som dig:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=34305&h=parabel

Håber at det hjælper!

Svar #3
03. juni 2005 af christophe (Slettet)

ikke rigtig, jeg ved der er en forholdsvis nem måde at beskrivedet på, men kan ikke huske den... ØV

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2005 af allan_sim

#0. Vi har, at b angiver tangenthældningen i x0=0, idet

f(x) = ax^2+bx+c
f'(x) = 2ax+b
f'(0) = 2a*0+b = b

Svar #5
03. juni 2005 af christophe (Slettet)

yep, lige præcis sådan

Skriv et svar til: Parabelligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.