Matematik

Løsningsmængden

17. oktober 2011 af Mayzen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!
Hvad er "løsningsmængden L" ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2011 af Walras

Mængden af alle løsninger til, hvad du nu skal finde løsninger til. Hvis det er en andengradsligning, har du eksempelvis, at løsningsmængden til

f(x)=x^2-x

er

L={x∈| x^2-x=0}={x∈R | x=0 ∨ x=1}


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Løsningsmængden er alle de svar, som der er på den opgave du skal løse.


Svar #3
17. oktober 2011 af Mayzen (Slettet)

Okay, mange tak!
Skal lige være sikker, så hvis nu at min ligning hedder: -3y=51, så er løsningsmængden = Y=153?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2011 af Walras

Du skal nok lige regne den efter igen.

Opskrevet lidt mere blæret, er løsningsmængden

L={y∈| -3y=51}={y∈R | y=-17}.


Svar #5
17. oktober 2011 af Mayzen (Slettet)

Nå ja, haha! Er kommet til at gange istedet for plus! Tak.
Har du lyst til at forklarer det du lige har skrevet? (-:


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Ligningen

-3y=51

y=51/(-3y)

y=-17

Løsningsmængden til -3y=51. er

L ={y∈R | y=-17}.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2011 af Walras

Du er nu kommet til at gange i stedet for at dividere.

Der står blot, at løsningsmængden er givet ved y, der er reelt tal, om hvilken der gælder, at y=-17. Principielt kan du blot regne inde i mængden ved at reducere ned, idet

L={y∈| -3y=51}={y∈| y=-51/3}={y∈R | y=-17},

men du vil nok vælge at regne først og så opskrive mængden til sidst.


Svar #8
17. oktober 2011 af Mayzen (Slettet)

Hm, tak for svarene og fordi at i gad at bruge tid på det!
Tror egentlig bare at det gjorde mig mere forvirret, men tak! (-:


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2011 af Walras

Hvad er det, der forvirrer?


Svar #10
17. oktober 2011 af Mayzen (Slettet)

Bare alt.. Altså.. For det første forstår jeg ikke hvorfor man dividere? Hvis man dividere 3/51=17, hvordan fjerner man så -'et fra -y og hvorfor hedder det -17?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Når man arbejder med løsningsmængden på c niveau matemetik, så kan du godt nøjes med at skive at:

 

Løsningsmængden til ligningen -3y=51 er

L={-17}

 


Brugbart svar (2)

Svar #12
17. oktober 2011 af Walras

Det er så selve ligningsløsningen, der volder kvaler. 

Du kender formodentlig de 4 regler, der er at gøre brug af, når du løser ligninger:

i) Du må lægge samme tal til på begge sider af lighedstegnet.

ii) Du må trække samme tal fra på begge sider af lighedstegnet.

iii) Du må gange med det samme tal på begge sider af lighedstegnet.

iv) Du må dividere med det samme tal på begge sider af lighedstegnet.

Hvis vi tager udgangspunkt i din ligning

-3y=51,

ser vi, at vi kan isolere y, hvis vi benytter iv) og dividerer med (-3) på begge sider af lighedstegnet. Gør vi det, opnår vi

-3y/(-3)=51/(-3),

som kan forkortes til

y=-17.

Du skal have de 4 regler in mente altid, når du løser ligninger. Altid.

#11 Nu er det vel ikke decideret svært at lære at skrive det korrekt op. Det kræver principielt ikke forståelse, det er blot et spørgsmål om øvelse, så det er vel ikke det rette sted at forsimple. Matematikkens formalitet og stringens er en hjælp, det er ikke en straf.


Svar #13
17. oktober 2011 af Mayzen (Slettet)

Okay, tror jeg er lidt bedre med nu. Mange mange mange tak!!! (-:


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Matematik kan ende så meget i formalier, at man kan gøre den mere besværlig, end den behøves at være. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. oktober 2011 af Walras

#14 Du er sørme ikke formalist. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. oktober 2011 af SuneChr

Når p(x) betegner et vilkårligt åbent udsagn om elementerne i en given mængde M, kan vi tale om mængden

                      P  =  { x | p(x) } .

P består af de elementer i M, for hvilke p(x) er sand. P kaldes derfor for sandhedsmængden for det åbne udsagn p(x) .


Skriv et svar til: Løsningsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.