Generelt

En god bog

19. oktober 2011 af ktn88 (Slettet)

Er der en eller to gode bøger I vil anbefalede, gerne nogen der er mulige at lån på et bibliotek, da min økonomi ikke tillade mig af købe.


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. oktober 2011 af 123434

Hvilken genre er du til?


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. oktober 2011 af Booklover (Slettet)

Bare som hygge-læsning ;p ? Så er der jo massere at anbefale :) 


Svar #3
19. oktober 2011 af ktn88 (Slettet)

1# Mest romaner, har f.eks læste "Krig og fred" og en håndfuld Heminways bøger, med mere og bøger af nye tid har f.eks. læste "Hundehoved" og "Undtagelsen" så mest romaner, dog kan en krimi også være vidunderlige af læse.

2# ja bare som hygge læsning.


Brugbart svar (3)

Svar #4
19. oktober 2011 af 123434

Hvad med Drageløberen? Den er bare god.


Brugbart svar (3)

Svar #5
19. oktober 2011 af ThymsB (Slettet)

Man kan jo også altid, hvis man har tid nok, gå igang med en bog af Fjodor Dostojevkij.. F.eks. "Idioten"..

Rettelse: Det går måske nok ikke ind under kategorien "hyggelæsning" for de fleste.


Brugbart svar (3)

Svar #6
19. oktober 2011 af Booklover (Slettet)

Har selv erfaring med Krig + Fred, Undtagelsen og Hundehovedet for et par år tilbage ... Hmmm ... Kender du Anne B Ragde? Socialrealisme sammenkoblet med enkle/simple beskrivelser, der dog virkelig rammer essensen af menneskelig eksistens. Revolutionary Road er ligeledes en ganske god bog - måske dog lidt kedelig at læse, nu hvor den er filmatiseret ... Nu kan jeg dog fornemme, at du holder af de lidt mere indholdsrige/analyserbare værker - kender du så fx Et ensomt menneskes bibel? 

Nogle romaner/novellesamlinger som måske også kunne være interessante kunne være (jeg kan alligevel ikke huske lange lister af alle de bøger jeg har læst gennem tiden - så det er næsten lettere - og jeg har erfaringer med mange af de omtalte på listerne ;)  

http://www.fkb.dk/files/goderomaner-tekst.pdf + http://www.metroxpress.dk/kultur/artiets-bedste-bger/pTejac!23_2332-83/ + http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2009/12/14/195316.htm + http://politiken.dk/kultur/boger/ECE47268/aarets-bedste-boeger/ + http://www.jammerbugtbibliotekerne.dk/Bøger-42.aspx (søg selv herinde) + http://www.litteratursiden.dk/anbefalinger ... mv. 

Det kan være, at det lige inspirerer lidt ;) 


Brugbart svar (3)

Svar #7
19. oktober 2011 af Walras

Efterårsferien er den perfekte mulighed for at stifte bekendtskab med de franske socialrealister, der udfoldte sig i tiden efter Den Franske Revolution og Napoleonskrigene. Forsøg dig med Honoré de Balzac, Victor Hugo, Stendhal (Henri Beyle) eller Alexandre Dumas. Alle er et must for den litteraturinteresserede.

Jeg anbefaler specielt Stendhal, der med Le Rouge et le Noir (Rødt og sort) og La Chartreuse de Parme (Klosteret i Parma/Hoffet i Parma) har skrevet sig ind i mit hjerte. Han er yderst morsom dog ikke altid lige medgørlig, men det kan du selv se, hvad jeg mener med.

(Nej, jeg er ikke frankofil)


Svar #8
31. oktober 2011 af ktn88 (Slettet)

Hej igen. Tak for de gode bøger I har anbefaldet. Er færdig med bog 3, og skal hent nogen nye bøger i morgen, nogen af de andre i har anbefaldet eller sendt links til, så igen tak.


Skriv et svar til: En god bog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.