Matematik

Hjælp :)

20. oktober 2011 af Annemarie20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En træklods skal være lige så høj som den er bred, men 4 gange så lang, som den er bred.
 

der ønskes at klodsen skal have et rumfang på 32 cm3 og man skal bestemme klodsens mål. Hvordan kommer jeg videre? er det noget med optimering at gøre, hvis ja hvordan skal jeg starte?

 

spørsgsmål 2:

 

Et radioaktiv stof henfalder med 2,45%pr år. Et labaratorium  indkøber 7 gr af stoffet i 2004

Indfør passende betegnelser  og opskriv et matematisk udtryk for dette der beskriver hvorledes mængden af stoffet ændrer med tiden? please hjælp

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Kald klodsens bredde for x. Dens højde er da også x, og dens længde er 4x. Bestem klodsens rumfang udtrykt ved x, og sæt det lig med 32cm3, til bestemmelse af x.

2. Benyt udtrykket for eksponentielt henfald.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

x*x*4x=32cm3

4*x3=32

V=2*2*8

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Klodsen skal have rumfanget 32 cm3

4*4*x=32

16*x = 32

32/16 = x 

x = 2

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

7g*(1-0.0245)n


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- det er ikke korrekt. Det blev så rettet, men det forklarer jo ikke, hvordan man finder løsningen uden at gætte.

#3 -- hvordan kommer du frem til den løsning, uden først at gætte? Og mellemregningerne ser underlige ud.


Skriv et svar til: Hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.