Matematik

Fordoblingstid

20. oktober 2011 af Pthomas (Slettet)

Hejsa!

Jeg har en opgave hvor jeg skal udregne fordoblingstiden af celler i mitose - altså celler der deler sig!

Jeg har 53 celler hvorved jeg har udregnet, at det for disse 53 celler tager 60 min. at dele sig. 

.. men hvordan finder jeg fordoblingstiden? Tror måske det er mere simpelt end jeg lige regner med - kan bare ikke finde ud af det lige pt?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2011 af KamillapigenXD (Slettet)

hvis det tager 60 min før de er dobbel så mange. er det så ikke fordoblingstiden ?? ;S


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2011 af kvantegeometri (Slettet)

hvis du har en eksponentiel udvikling for dem kan du bruge

log(2)/log(a) =T2  

Log(2) = tal

a har du fra formlen f(x)=b*ax   

Men svaret ovenover lyder meget logisk. 


Svar #3
21. oktober 2011 af Pthomas (Slettet)

Jo. Det ville jeg også umiddelbart mene. Spørgsmålet er bare således formuleret:

Beregn varigheden af hver mitosefase samt fordoblingstiden, når det antages, at mitosen varer 60 min. og at alle celler deler sig med samme hyppighed. 

Der er 53 celler, som gennemgår 4 faser. Dette må betyde at når den første fase (fx) har 37 celler, vil man vel kunne opstille:

samlet antal celler: 53

mitosen varer i min.: 60

varighed for hver celle pr. fase: 60 = 53*x     -->    x = 1,132

varighed i en fase med fx 37 celler: 37, 88 min. 

 

Når jeg adderer varigheden fra de 4 faser får jeg selvfølgelig de 60 minutter, men ved så ikke om jeg har fattet spørgsmålet korrekt?


Skriv et svar til: Fordoblingstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.