Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

NVG eksamen - Fysik

21. oktober 2011 af Ahmada - Niveau: C-niveau

Problemstilling: Hvordan kan den naturvidenskabelige metode anvendt på fysik bidrage til en dybere forståelse af klimaændringer?

Du skal besvare problemstillingen med udgangspunkt i det materiale som er blevet gennemgået i undervisningen, samt inddrage minimum et forsøg til at illustrere din besvarelse.

Besvarelsen skal indeholde følgene:

1) Redegør for et par udvalgte områder af den fysikteori, der skal bruges til at opstille hypoteser vedrørende klimaændringer.

2) Vurder hvordan fysikforsøg kan belyse klimaændringer. Du skal her inddrage mindst et af de to forsøg
"saltopløsningers densitet og frysepunkt" eller strålingsabsorption"

3) Hvorledes kan fysikforsøgdataen behandles, og diskutter hvorledes resultaterne bidrager til en dybere forståelse af klimaændringer.

Du skal udarbejde en skriftligopgave i form af et talpapir/disposition på 1-2 Af-sider + evt. et billag. Billaget kan fx være en graf, et billede, en avisartikel eller tilsvarende, som du vil indrage i din præsentation. Talpapiret beskriver i tilstrækkelige detalje, hvordan du vil besvare de underordnede såvel som den overordnede problemstilling. Til prøven har du 5 minutter til et kort fremlæggelse af dit talpapir og 5 minutter til en faglig dialog.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er de samme spørgsmål, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1088178 . Der er vel ingen grund til at starte en ny tråd med den samme formulering.


Skriv et svar til: NVG eksamen - Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.