Matematik

en cirkels omskrevne og indskrevne kvadrat

21. oktober 2011 af Henryette (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder på:

bestem forholdet mellem arealerne af en cirkels indskrevne og omskrevne kvadrat


forholdet? hvordan forholdet? Ligesom på et kort?
Jeg har ikke noget svarark. Bare et spørgsmål og en cirkel med det omskrevne og indskrevne kvadrat jeg slev har lavet. Det er ikke sikkert det er lavet rigtigt?
er på bar bund her 
Hvad er det lige jeg skal gøre? Hjælp!!

Tak :D

Mvh nystartet 9. klasses elev på efterskole :D


Brugbart svar (6)

Svar #1
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kaldes cirklens diameter d, har det indskrevne kvadrat diagonalen d, mens det omskrevne kvadrat har siden d . Bestem nu forholdet mellem de to kvadraters arealer. Forholdet er (arealet af det indskrevne kvadrat) divideret med (arealet af det omskrevne kvadrat).


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2011 af mathon

      areal af
                       omskrevne kvadrat = d2
                       indskrevne kvadrat = 2 · ((1/2) · ((1/√(2))·d)2 = 1·(1/2)d2  = (1/2)d2               

      forhold
                       Aind / Aom = (1/2)d2 / d2  = 1/2


Svar #3
21. oktober 2011 af Henryette (Slettet)

Tusind tak. Det var dejligt med noget hjælp.
Tak skal i ha begge to (;

 


Svar #4
21. oktober 2011 af Henryette (Slettet)

et spørgsmål til lige. Mathon

Arealet af det indskrevne kvadrat? eehm forstår ikke helt hvad alle dine tal står for? kan du eventuelt forklare det med en slags ord?
og det samme med forholdet?

arealet af det indskrevne divideret med arealet af det om skrevne = Hvad? der står jeg lidt af? 
har forstået at det sådan at det er =

(1 dividret med 2) gange diameter^2 dividret med diameter^2= ½

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det indskrevne kvadrat har diagonalen d . Dets sidelængde er derfor d/√2 og dets areal er så

Aind = (d/√2)2 = d2/2

Det omskrevne kvadrat har siden d, og dets areal er da

Aom = d2 .

Det i opgaven søgte forhold er forholdet mellem det indskrevne areal og det omskrevne areal, altså

Aind / Aom = (d2/2) / d2 = 1/2

Forholdet er altså uafhængigt af cirklens diameter d.

 


Svar #6
25. oktober 2011 af Henryette (Slettet)

Okay. tusind tak (: nu gav det mening :D


Skriv et svar til: en cirkels omskrevne og indskrevne kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.